Пловдивският окръжен съд призна за виновен Иван Костов и го осъди на

...
Пловдивският окръжен съд призна за виновен Иван Костов и го осъди на
Коментари Харесай

72-годишният шофьор, причинил меле с 3 жертви край КЦМ, влиза в затвора

Пловдивският областен съд призна за отговорен Иван Костов и го осъди на 6 години отнемане от независимост при първичен общ режим. Със същата присъда магистратите лишиха подсъдимия от право да ръководи МПС за период от 8 години. 
Прочетете още
„ Искрено скърбя за случилото се, уповавам се за обективна присъда. ” Това бяха последните думи пред съда на 72-годишния Иван Костов, който аргументи тежката злополуката на Асеновградско шосе през 2019 година.

Днес Костов бе признат за отговорен за причиняване на гибел на три лица по несъобразителност в резултат на злополука. Трагедията, при която починаха трима души, се разигра точно на Гергьовден 2019 година. 72-годишният лидер бил зад кормилото на колата си – джип мерцедес и пътувал от Асеновград към Пловдив. В същото време в посока от Пловдив към Асеновград се движел лек автомобил, марка „ Тойота Корола ”. В него се намирали четирима пасажери – един мъж на 66 години, и три дами – 42, 63 и към 50 годишна. Те отивали в храм в Асеновград, с цел да участват на подписване на църковен брак.

 

Обвиняемият Костов подхванал изпреварване, малко след което без да алармира ненадейно отклонил колата наляво и навлязъл в насрещната лента. Водачът й отклонил колата, само че не съумял да избегне удара. В резултат на пътнотранспортното произшествие са починали трима от пасажерите в другия автомобил. Друга жена пък е получила междинни телесни повреди.

След голям брой съвещания, разпити на очевидци и движимости лица, през днешния ден се постави завършек на правосъдния развой. Днес Защитниците на потърпевшите пледираха за дейно наказване против обвинения, което е над междинното и по-близо до горната граница, което се планува за това закононарушение. Така Костов получи 6 години ефикасна присъда.

Присъдата може да бъде протестирана и обжалвана в 15-дневен период пред Апелативен съд-Пловдив.

Според автотехническата експертиза, виновният лидер е управлявал лекия автомобил „ Мерцедес “ със скорост 80 км/ч., което е превишаване с 20 км/ч. на позволената в този сектор. Освен това причина за злополуката е нахлуване в насрещната лента на лекия автомобил „ Мерцедес “, без да има нужда от изпреварване или заобикаляне.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР